Family Route 66.jpg

Route 66 Family ° Usa 16 days

Route 66 USA.png

Tour days

° 10.09 -  25.09.2022

° Private tour during months 05-10... if only cars, then also months 03-04! ;)

° Motorcycle & driver ° 5480€

° Sportcar & driver ° 5480€

° Family car & Driver ° 4980€

° Basic car & driver ° 4480€

° RV & Driver ° ask!

° Adult passenger ° 2680€

° Jr 10+y in the same room with the family 980€°  

° Jr 5-9v in the same room with the family ° 680€

° Private room ° 860€

Get Your Kicks of Route 66... they say in US!

And not without a reason, Route 66 is Planet Earth's most famous road trip! And now also available for families as a trip where you can combine the different needs within the family. For example, a family holiday and a motorcycle tour! ;) Between Gallup and Las Vegas, we literally pick raisins from a bun on the north edge of Route 66! We drive about 5000km in 10 states. You can see and experience among other things...

° Saarinen's Gate to the West Arc in St Louis

° Big Texan Steak Ranch

° Unique Santa Fen

° Amazing Grand Canyon

° Movie stars El Rancho hotel

° Iconic Monument Valley

° Dazzling Antelope Canyon

° The fabulous Zions Canyon

° Hot Death Valley

° Viva Las Vegas :)

3 kaktusta.png
Family Route66 main map.jpg

Route 66 Family from Day to Day!

Chicago.jpg

Day 1 ° > Chicago

Illinois ° d

 

Gathering at our hotel in Chicago by 1800. The hotel has a 'welcome to America' budwaiser, colat and a little recap of driving in America and the basics of our trip. And who else is running on batteries, so we can go have a light field dinner and maybe watch Chicago through the eyes of a bird from Willis Tower !? And the Jazz Club can also be found on the corners when needed! :)

If you leave Finland in the morning you will arrive in the afternoon of the same day ... the time difference between Helsinki and Chicago is 8h ...;]

Route 66 Car.jpg

Päivä 2 ° Chicago - Springfield

Illinois ° 351km, 4h 15m ° a,l,p

 

Autot ja moottoripyörät alle ja menoksi! Ensimmäisen ajopäivän osoitteena on Abraham Lincolnin vanha kotikaupunki, Sprinfield! Päästyämme ulos Chicagon alueelta, opimme nopeasti mistä Corn Flakesit tulevat ajaessamme maissipeltojen keskellä!

Pontiacin Route 66 museo on yksi hyvä paikka kurkistaa sisään R66'n historiaan. Ja paikkoja on moni, jokaiselle emme voi pysähtyä... siinä tapauksessa tarvitsemme matkaamme 2 kuukautta! 

Gateway Arch St Louis.jpg

Päivä 3 ° Springfield – Rolla

Illinois - Missouri ° 336km, 3h 42m ° a,l,p

 

Aamulla kappale vanhaa Springfieldiä, jossa sijaitsee myös Abraham Lincolnin kotitalo. Mississippin tullessa kohdalle maissipelto IIlinois vaihtuu kumpuilevaksi Missouriksi. Siinä osavaltioiden rajalla on niin sanottu Saarisen Kaari, St Louisin maamerkki Gateway Arch... joka yksi päivän kulttuurikohteista! Toinen mielenkiintoinen paikka St Louisissa on vanha Chain of The Rocks silta jotka pitkin alkuperäinen Route 66 ylitti Mississippin! Yöksi ajamme Rollaan, sitä ennen on kuitenkin Maailman Suurin keinotuoli... Ameriikassa kaikki on suurempaa!?  

Route 66 Galena, Kansas.jpg

Päivä 4 ° Rolla - Vinita  

Missouri - Kansas - Oklahoma ° 386km, 4h 24m ° a,l,p

 

Päivä alkaa kuten eilinen päättyi. Mukavilla kumpuilevilla ja rullaavilla teillä. Aamupäivän aikana kohdalle osuu myös maailman suurin matkamuistomyymälä! Ja kuten arvata saattaa, se sisältää kaiken mitä et herätessäsi tiennyt tarvitsevasi! ;) 

Missourin päättyessä kohdalle tulee Kansasin kulma, jossa Route66 kulkee 21km! Ja heti kohta olemme Oklahomassa, minkä koiliskulmassa on vanhin käytössä oleva pätkä Route66'ta! Sitten meillä onkin kohdalla pieni Vintita, joka on päivämme päätepysäkki!

World's biggest round.jpg

Päivä 5 ° Vinita – Oklahoma City 

Oklahoma ° 296km, 3h 52m ° a,l,p

 

Aamiainen kaikilla kolestroleilla ja kohti Ed Gallowayn toteemipaalua, josta edelleen vanhaa Routea kohti Tulsaa! Liikenne ympärillämme tihenee Tulsan alueella, mutta harvenee nopeasti heti sen jälkeen! Sarjassa maailman suurin, Tulsan vieressä on maailman suurin pyöreä lato! ;) Cawboy Museo Oklahoma Cityn vieressä on kuitenkin ehkä mielenkiintoisempi vierailukohde! Todennäköisesti pysähdymme kuitenkin molempien kohdalla! 

Big Texan Stake Ranch.jpg

Päivä 6 ° Oklahoma City - Amarillo 

Oklahoma - Texas ° 420km, 4h 57m ° a,l,p

 

Route 66 museoita Route66'n varrella useita. Elk Cityn museo on kuitenkin niistä paras. Sinne siis! Ja tänään on se ilta jona tosimies tai tosinainen voi syödä 2kg pihvin lisukkeineen ilmaiseksi Big Texan Steak Ranchilla. Pienenä lisäehtona kuitenkin on, että se on syötätävä tunnissa! ;) Eli tänään meillä on kohdalla Texas... ja ainakin pohjanmaalaiset tuntevat täällä olonsa kotoisaksi. Aakeaa laakeaa on kauemmaksi kuin silmä kantaa! :)

Adrian - Midpoint Route 66.jpg

Päivä 7 ° Amarillo - Santa Fe

Texas - New Mexico ° 471km, 4h 41m ° a,l,p

 

Päivän ensimmäinen kohteemme tänään on Cadillac Ranch! Nimi kuulostaa ehkä vähän todellisuutta hienommalta. Käytännössä Cadillac Ranch on iso pelto johon on puolihaudattu puoli tusinaa Cadillaccia. Mutta näet tänään myös upeita kiiltäviä autoja... amerikanrautoja parhaimmillaan Russel Truck Stopissa ja Santa Rosan automuseossa!

Päivän päätepysäkki on tänään täysin uniikki Santa Fe... ja jäämmekin sinne 2 yöksi!

Father and daughter.jpg

Päivä 8 ° Santa Fe

New Mexico

 

Vapaapäivä kuten haluat! Jos ajelututtaa, niin Ski Santa Fe keskus on hyvä kohde. Sinne menee vähintäänkin upea tie molempiin suuntiin! Santa Fe'n käveltävä keskusta on täynnä pieniä putiikkeja ja kahviloita. Keskustorilla paikalliset intiaanit myyvät usein käsitöitään ja itse tekemiään hopeakoruja!

Route 66 New Mexico.jpg

Päivä 9 ° Santa Fe - Los Alamos - Gallup

New Mexico ° 476km, 5h 20m ° a,l,p

 

Tänään on yksi matkamme upeimmista ajopäivistä, jonka ensimmäisenä kohteena on atomipommin kotikaupunki Los Alamos. Los Alamoksesta nousemmee Valles Calderan upealle ylängölle, josta tulemme monella mutkalla alas San Ysidroon. Päivän hampurilaiset syömme tänään Albuquerquessa ja matka jatkuu Los Lunasin kautta kohti 30-luvun lännen elokuvien 'hollywoodia', Gallupia jossa yövymme kuin filmitähdet El Rancho hotellissa!

Monument Valley, Utah.jpg

Päivä 10 ° Gallup - Monument Valley - Page

New Mexico - Utah - Arizona ° 517km, 5h 22m ° a,l,p

 

Maisemat vain paranevat tullessamme hulppeiden maisemien Arizonaan! Ja tänään meillä onkin ohjelmassa koko USA'n monumentaalisin lännen maisema ajaessamme upeaan Monumenth Valleyhyn. 

Monument Valleystä otamme osoitteeksi pienen aavikkon ihmeen Pagen, jonka väkiluku tuplaantuu joka viikonloppu! Syynä on Lake Powell tekojärvi, joka on myös vesiurheilukeskus!

Grand Canyon North.jpg

Päivä 11 ° Page - Grand Canyon - Jacob Lake Arizona ° 343, 4h 52m ° a,l,p

 

Tämä päivä on ehkä se suurin WOW koko matkalla! Aloitamme päivän häikäisevän upeasta Antilooppikanjonista, josta ajamme Marble Canyonin kautta sille Pohjois-Amerikan hulppeimalle kanjonille, Grand Canyonille! Ja Grand Canyonilla sen upeamalle ja vähä turistiselle pohjois-puolelle! Vähä-turismi, johtuu yksinkertaisesti siitä, Grand Canyonin pohjoispuoli on kiinni marraskuusta toukokuulle ja sillä siellä on ainoastaan 3 hotellia!

Zion National Park.jpg

Päivä 12 ° Jacob Lake - Zions Canyon - Las Vegas

Arizona - Nevada ° 492km, 5h 40m ° a,l,p

 

Jos eilinen oli WOW, niin tämä päivä on ehkä sitten wow! ;) Ei upea päivä jälleen. Päivän ehdottomana kohokohtana on satumainen Zion's Canyon, jonka läpi pääse ajamaan, niin rikolliseslta kuin se tuntuukin!

Tämä on myös vastakohtaisuuksien päivä. Ajettuamme viimeiset pari päivää luonnon tekemien ihmeiden läpi, ajamme tänään yhteen mielipiteitä jakavaan ihmisen tekemään ihmeeseen Las Vegasiin!

Fremont Street Las Vegas.jpg

Päivä 13 ° Viva Las Vegas 

Nevada

Viva Las Vegas kuten haluat! New York, Paris, Rome, Venice, Luxor… ovat ehkä ne Vegasin ykkösihmeet. Tosin koko pääkatu on kuin ihmemaa Ozista! ;)

Death Valley.jpg

Päivä 14 ° Las Vegas - Death Valley - Barstow

Nevada - California ° 535km, 5h 46m ° a,l,p

 

Tänään pääsemme nauttimaan lämmöstä parhaimmillaan, eli ajamme Death Valleyhyn, joka on USA'n kuumin, kuivin ja matalin kohta! DV on 85,5m merenpinnan alapuolella! Täällä on myös maailman karuin golfkenttä. Devil's Golf court! ;) Death Valley on osa Mojaven autiomaata ja ajopäivämme päättyy autiomaan reunalle Barstow nimiseen pieneen kaupunkiin uimaaltaan reunalle! Tänään uima-allas tuntuu paremmalta kuin minään muuna päivänä ainakin niille, jotka ovat pyörän päällä! ;)

Santa Monica Pier.jpg

Day 15 ° Barstow - Santa Monica - L.A

California ° 252km, 4h 6m ° a,p

 

Aika lentää koska matkan päällä joka päivä on lauantai ja tänään onkin Amerikka-elämyksemme viimeinen ajopäivä, vaan ei vähäisin. Ajamme vanhaa Routea Viktorvilleen, ja heti kohta sen jälkeen nousemme vuorille joita hallitsee 3069 metriin kohoava Mt San Antonio. Käytännössä ajamme melkein Hollywoodi keskustaan hauskoja vuoristoteitä! ;) Ja ennen kuin ajamme matkanme viralliseen päätepisteeseen, Santa Monicaan, käymme Hollywoodissa!

Route 66 Hollywood.jpg

Päivä 16 ° Los Angeles >

California

 

Matka päättyy! Mutta, jos et ole ollut Los Angelesissa ennen, saatat haluta olla täällä extrayön tai kaksi! Päivä Hollywood studioilla on elämys niin aikuisille kuin junioreillekin!  

Matkan hintaan kuuluu & ei kuulu!

Route66 Family.jpg

Hintaan kuuluu

____

° Ammattitaitoinen matkanjohtaja... PeterPan ;)

° Matkainfo Suomessa ennen matkaa

° Majoitus hyvissä keskitason hotelleissa 2hh. Perheet 2-4hh huoneissa!

° Aamiainen ja päivällinen kaikkina ajopäivinä.

° Auton ja/tai moottoripyörän vuokran

° Ajoneuvon polttoaineet ja vakuutukset

° Tietullit ja parkkimaksut

° Luonnonpuistojen pääsymaksut

° Opastettu kierros Antilooppi kanjoniin

° Vuokraamokuljetukset

° Matkapaita

° Kaikki matkanjohtajan kuvat matkalta

° Apu Esta-hakemuksen kanssa

Route66 Family.jpg

Hintaan ei kuulu

____

° Lennot

° Esta maksu

° Vettä vahvemmat ruokajuomat

° Lounaat ja ei-ajopäivien syömiset!

Route66 Family.jpg

Hyvä Tietää

____

TIET

° 100% päällystetty

° tiet ovat pääsääntöisesti hyviä

SÄÄ

° päivälämpötilat +20 - +40°

° yölämpötilat +15 - +30°

° saataako? Mahdollista kyllä.

KENELLE

° kaikkille meille, jotka pidämme matkustamisesta!

° perheille / pariskunnille, joissa toinen on mieluiten pyörän päällä 

° lapsilla tulee olla oma veto ;) ... eli ei sylivauvoja! 

Route66 Family.jpg

Omalla Porukalla

____

° Jos sinulle on oma porukka teemme teille miellellämme räätälöidyn yksityismatkan enemmän tai vähemmän samalla hinnalla kunns. normimatkan!

° Räätälöity matka voi olla lyhyempi, pidempi, leveämpi, kapeampi, korkeampi tai matalampi ja sillä lailla! ;)

° Lähetä meille toivelistasi osoitteeseen

mail@bikeandboattour.com ja palaamme asiaan 24h sisällä!

Autot & Pyörät matkalla

Matkan Varrelta!

Route 66 YouTubessa!